Over Chauffeur Maurice

Chauffeur Maurice had als kind van tien jaar maar twee dromen: ooit rijden in een Volkswagen Golf en daarnaast vrachtwagenchauffeur worden. Wie herkent zich nu niet in deze droom? Of misschien heb jij nu wel de ambitie om vrachtwagenchauffeur te worden.

Inmiddels zijn we 40 jaar verder en is er weinig van mijn droom uitgekomen. Ik rijd niet in een Volkswagen Golf en heb ook niet meer die droom. Die Golf is niet een Golf geworden maar een totaal andere auto.

Maar die droom van vrachtwagenchauffeur dan?

Na de middelbare school werd het automatisch studeren. Tijdens en na de studie heeft Chauffeur Maurice nog lange tijd gewerkt als Taxichauffeur. Chauffeur Maurice was zelfs een van de eersten die het CCV-t diploma (taxichauffeur) haalde.

Maar uiteindelijk werd het toch een klassieke kantoor baan. Inmiddels heeft Chauffeur Maurice een eigen bedrijf en daarvoor is hij 24 uur inzetbaar, loopt hij van vergadering naar vergadering of zit hij gehaast achter zijn laptop of tablet e-mails af te handelen. Tussendoor is hij ook nog verantwoordelijk voor aardig wat personeelsleden en zal hij ervoor moeten zorgen dat de continuïteit van de organisatie is gewaarborgd.

Nu dus, vele tientallen jaren na zijn droom om vrachtwagenchauffeur te worden, heeft Chauffeur Maurice zijn droom alsnog een beetje gerealiseerd.

Chauffeur Maurice heeft namelijk een gloednieuwe vrachtwagen DAF XF met oplegger aangeschaft en daar toert hij nu af en toe mee. Gewoon toeren, zonder lading, zonder doel. Met 16,5 meter truck van a naar b. Wat een genot!

Op de woensdagmiddagen en af en toe in het weekend vindt Chauffeur Maurice het leuk om andere mensen te ontmoeten die of diezelfde droom hadden of die die droom nu hebben: ooit vrachtwagenchauffeur worden.

Overige informatie over Chauffeur Maurice:

Lees meer over Chauffeur Maurice:

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein